Wędzarnia "Eeltrans" powstała w 1993 roku. Początkowo zajmowaliśmy się handlem rybami świeżymi i wędzonymi, kładąc nacisk na wysoką jakość oferowanego towaru. czytaj dalej
Zapytanie ofertowe - Zabudowa izotermiczna z montażem agregatu
Zapytanie ofertowe - Samochód dostawczy
Zapytanie ofertowe - Lada chłodnicza
Zapytanie ofertowe - Przyczepa z oknem sprzedażowym Dofinansowanie
Nasza oferta
Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą ryb wędzonych.
Ryba idealna. Smak węgorza rozpieści podniebienie najbardziej wytrawnych smakoszy. Jest to ryba tłusta i bardzo odżywcza. Zawiera bardzo dużo zdrowych kwasów omega 3 i omega 6. Węgorze żyją w rzekach i jeziorach Europy Zachodniej i Środkowej, w południowo-wschodniej i środkowej części Oceanu Atlantyckiego i we wszystkich morzach europejskich. Dorosłe osobniki udają sie do morza Sargassowego, gdzie po około półtorarocznej wędrówce odbywają tarło. Ciało węgorzy jest podłużne, wyciągnięte, w przekroju poprzecznym prawie okrągłe. Samice osiągają 2m długości i wagę kilku kg.
Halibut żyje w północnej części Atlantyku w rejonie arktycznym. Halibut jest rybą żyjącą wyłącznie w warunkach dzikich, prowadzi przydenny tryb życia (przebywa na głębokości ok 2500 m). Halibuty żyją w zimnej wodzie (ok. 8 °C) o dużym zasoleniu. Halibut jest rybą bardzo zdrową, gdyż zawiera kwasy omega 3, które przyczyniają się do prawidłowego rozwoju dzieci, a u dorosłych pozwalają zachować młodość i siłę na długie lata. Największy złowiony halibut osiągnął długość 3,5 m i wagę 300 kg.
Jest to ryba słodkowodna, zasiedlająca wody o bystrym prądzie, zwłaszcza górne odcinki rzek. Jej mięso jest bardzo delikatne, doskonała w każdej postaci, zarówno wędzona, jak i grillowana czy smażona. Pstrąg jest rybą dość popularną i lubianą, polecaną przy diecie.
Ryba posiadająca smaczne mięso. Już pradawni Słowianie korzystali z walorów odżywczych i smakowych tej ryby. Kilkadziesiąt lat temu jesiotry gościły na stołach każdej rodziny. Niestety straciły swą popularność, a dziś coraz więcej osób poznaje tę pyszną rybę. Co nas raduje, populacja jesiotra rośnie. Osobniki tego gatunku wyglądają spektakularnie, mają wydłużony pysk, wypustki na kręgosłupie oraz chrząstkę, czyli nie mają ości. Jesiotr to duża ryba, dorasta do 300 kg wagi. U nas można nabyć jesiotry wędzone ważące od 1 do 3,5 kg.
Jest to ryba słodkowodna, pochodząca z rodziny łososiowatych. Żyje tylko w czystych i głębokich wodach. Sielawa ma ciemnoszary grzbiet, boki srebrzyste, duże oczy i stosunkowo mały otwór gębowy. Osiąga długość do 45 cm. Sielawa jest bardzo smaczną, chudą rybą.
Jedna z najpopularniejszych ryb morskich. Prawdopodobnie każdy zna makrelę. Jest to ryba niezwykle bogata w zdrowe nienasycone kwasy tłuszczowe. Makrelę polecamy miłośnikom grillowania jako alternatywę dla tłustych kiełbas. Równie smaczna jest w postaci wędzonej, można ją przyrządzić na wiele sposobów: pasty, sałatki.
Koleń żyje w przybrzeżnych wodach klimatu umiarkowanego. Ryby te osiągają długość do 160 cm i wagę do 9 kg. Jest to jedyne stworzenie żyworodne, które nie choruje na nowotwory. A ponieważ rekiny jedzą ryby, więc i my je jedzmy.
Łosoś jest typową rybą anadromiczną, czyli na tarło wędruje z morza do rzeki, na miejsce swojego przyjścia na świat. Jest to ryba bardzo popularna w Polsce. Niemal w każdej książce kucharskiej znajdziemy przepis na przyrządzenie tej pysznej ryby. Łosoś ma kolor pomarańczowy. Można go spożywać pod wieloma postaciami: wędzonego na ciepło, wędzonego na zimno, surowego, pieczonego itp.
Okoniowata ryba arktyczna. Nototenia posiada chude, białe mięso. Występuje w zimnych morzach Antarktyki. Ciało o barwie srebrzysto-niebieskiej o przeciętnej długości około 50 cm. Maksymalna zanotowana długość to 92 cm. Masa ciała może osiągnąć nawet 10 kg.
Karmazyn, czyli czerwona ryba morska z rodziny okoniowatych. Karmazyn jest rybą chudą, ale nie suchą, bardzo smaczną. Karmazyn, jak wszystkie ryby z rodziny okoniowatych ma niewiele ości. Karmazyn jest łowiony w bardzo czystych wodach w okolicach Islandii.